Forom
Image default
Entertainment

Hoe gaat de coverband passen op onze kleine trouwlocatie?

Tijdens het vinden van de ideale locatie voor uw bruiloft, zult u de juiste plek vinden. Niet al te groot, precies de juiste atmosfeer. Mooi natuurlijk, maar hoe zorg je ervoor dat een coverband of DJ ook geschikt is voor de locatie?

Welke ruimte heeft de coverband eigenlijk nodig? Dit zal van veel factoren afhangen. De meeste bands hebben podiumplannen of runners van de gewenste grootte op hun website staan. Wanneer je echter een band op de shortlist zet, zijn er nog andere handige dingen om op te merken.

Het is bijvoorbeeld het beste om vooraf te weten hoeveel bandleden de band heeft en welke instrumenten ze bespelen. Een drummer met een full-size drumstel zal natuurlijk meer ruimte innemen dan een zanger of gitarist. Kan die drummer een kleiner drumstel gebruiken en hebben voor speciale gelegenheden? Draagt ​​de gitarist altijd zijn geliefde “Eddie Van Halen” versterker, of kan hij ook een kleinere versterker en semi-akoestische gitaar gebruiken om zijn ding te doen?

Maakt de band ook gebruik van een verhoogd podium (ook wel: Riser genoemd) of kan de band gebruik maken van een verhoogd podium? Tenzij het ook zonder podium kan? Hoe ziet de lichtshow van de band eruit? Neemt het veel ruimte in beslag en past het op jouw ideale locatie, of is het uitbreid baar en kan het voor de sfeer die je in je hoofd hebt zorgen?

Het is ook handig om te weten welk geluidssysteem de band gebruikt, en past het bij de beoogde locatie? Misschien heeft jouw trouwlocatie ook strenge geluidsnormen (meestal uitgedrukt in maximale decibel). Dan is het meestal niet verstandig om een ​​band te boeken met het standaard geluidssysteem formaat Anouk live Ahoy voor meer dan 5.000 gasten. Op je feest wil je gewoon een goede band, een goede sfeer en de mogelijkheid om te dansen zonder je zorgen te maken over de band en geluidsnormen.

Dit zijn slechts enkele belangrijke voorbeelden waar u op kunt letten. Al met al kun je stellen dat je bij het boeken van een band voor een bijzondere trouwlocatie vooral op de volgende kenmerken moet letten:

Ervaring band

Band line-up is schaalbaar

Flexibiliteit / out of the box denken