Forom
Image default
Financieel

Wat zijn expat verzekeringen?

Expatverzekeringen gaan over een persoon die in het buitenland woont. Dit gaat meestal over een persoon die voor zijn werk in een ander land moet wonen, en dat is vaak niet permanent maar tijdelijk verblijf. Dat is het belangrijkste verschil tussen een immigrant en een expat. Hiervoor heb je aparte verzekeringen nodig, genaamd expat verzekeringen. De verzekeringen die hieronder vallen zijn de reisverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen uiteraard, maar ook een verzekering zoals een zorgverzekering is nodig. Het is belangrijk om eerst te kijken naar wat je allemaal moet regelen, omdat het in elk land anders is en soms ook heel erg lastig.

Wat is belangrijk?

Het is belangrijk om op een aantal dingen te letten voordat je een verzekering afsluit. Kijk daarom eerst of je zelf nog andere rekeningen hebt lopen. Als je dubbel verzekerd bent, dan is dat natuurlijk zonde van je geld, maar wees er wel op gewezen dat je in elk geval wel verzekerd moet zijn. Als je tijdelijk naar het buitenland verhuist, dan heb je in elk geval een zorg- en reisverzekering nodig. Mocht je nog geen inboedelverzekering hebben op de plek waar je heengaat, dan is het zeker aan te raden om deze ook nog te nemen. Dit zijn de meest belangrijke verzekeringen die je nodig zal hebben om te gaan reizen.

Hoe wordt het geregeld?

Op de website kan je gemakkelijk contact opnemen met het bedrijf, waar je persoonlijk wordt geholpen. Zo hoef je zelf niet af te gaan op algemeen advies of verschillende lange lijsten af te gaan om te zoeken welke bij jou zouden horen. Je krijgt gelijk advies op maat als je dat nodig hebt wat past bij jouw situatie. Dit komt doordat het een internationaal expert is op het gebied van vermogensbeheer. Ook alle financiële gebieden krijgen veel aandacht voor detail, zodat je zeker weet dat je alles op een rijtje hebt.