Forom
Image default
Sport

Corona vissen

De waterkanten zijn in 2020 veel beter bezocht dan de jaren ervoor. Visspullen zijn zeker naar de toe zomer zelfs lastig te verkrijgen. De voorraden waren simpelweg op!. Het aanvullen van deze voorraad kon maar mondjesmaat door de aanhoudende Corona in de wereld. Eigenlijk alle visspullen liepen goed; van hengel, aas, vismolen, vislijn etc. Van losse producten tot de kant-en-klare sets voor onder andere beginners. En niet enkel de budgetproducten gingen als warme broodjes over de toonbank maar juist ook de duurdere merken als Abu Garcia, JRC, Shimano en Penn. Eigenlijk harstikke mooi dat er steeds meer mensen de waterkant willen bezoeken, maar dit maakt het vissen er soms niet makkelijker op. 

Zeker op drukke stadswateren kan er echter dressuur ontstaan. Hierbij leert de vis ons haakaas te vermijden, of te lossen zonder zich goed te prikken. Op social media waren dan ook voldoende berichten over slechte vangsten en advies vragen te vinden. Om je als (nieuwe) visser op weg te helpen hier enkele tips.

 

Tip 1: Vis waar niemand vist

Vissen kunnen gedurende de dag de rust opzoeken. Juist in de hoeken van het water waar weinig gevist wordt kan de vis dan juist massaal aanwezig zijn. Ken je een dergelijke plek, probeer deze dan zo rustig mogelijk te benaderen. Veel voeren is niet nodig, en kan juist de vis weer naar een andere deel doen verhuizen. Als de vis er is, dan zal een aanbeet vaak snel moeten volgen. Eventueel kan je om de 5 minuten een klein beetje voer brengen. Deze manier van voeren komt minder bedreigend over dan een serie voerballen die in het water worden gegooid. Ook zo bouw je een goede stek op. 

 

Tip 2: Vis waar overdag veel gevist wordt

Als op bepaalde stekken veel dagjes mensen vissen, dan kan het goed zijn om juist ’s nachts op deze stekken te vissen. De vis zal in de nacht (relatief veilige periode) holdings verlaten en over het water verspreiden. De overdag vermeden stekken kunnen dan veilig afgestruind worden door de vissen. Zeker karper staat erop bekend op juist dan goed vangbaar te zijn. Ook helpt het duister om je vistuig te camoufleren. Zo kan de vis niet snel opmerken dat je aanwezig bent. Hierdoor zal de vis veel makkelijk gaan azen. 

Voor meer info : https://www.sportvisgigant.nl/