Forom
Image default
Vakantie

Reis naar het fascinerende Nepal

Volgens Shoestring ervaringen is Nepal een van de meest magische reisbestemmingen in Azië. Niet verwonderlijk met de hoge pieken van de Himalaya die zich prachtige tegen een strakke blauwe lucht aftekenen. Door deze bergketen kreeg Nepal de naam “het dak van de wereld” mee. Er liggen dan ook acht van de tien hoogste bergen op aarde in Nepal. De hoogste en zeker ook de bekendste is de Mount Everest.

Door de grote hoogteverschillen van het land en klimaat, is de fauna en flora erg divers. In Nepal leven meer dan 6500 verschillende planten, bloemen en bomen. De Rododendron is de nationale bloed, ze is prachtig in bloei in maart en april. Daarnaast komen er ook 800 verschillende vogelsoorten voor en zijn er nog exotische dieren te vinden. Bijvoorbeeld in het Chitwan National Park in het tropische zuiden. Dit is een van de laatste gebieden waar de Bengaalse tijger en Indiase neushoorn in het wilt zijn te spotten. 

Ook op cultureel gebied is Nepal een pareltje. Hoewel het tussen twee grootse buurlanden ligt, China en India, heeft het een sterke eigen cultuur en identiteit. De culturele hoogstandjes zijn de koningssteden in de Kathmandu Vallei, de woeste Sadhu’s en de mystieke tempels. Het land kent ook zeer diverse volken en gewoonten. De bevolking is erg vriendelijk en gastvrij en het Hindoeïsme en het Boeddhisme gaan er hand in hand.

De Nepalese keuken is al even gevarieerd als de rest van het land. Het nationale gerecht is ‘Dal Bhat’, rijst met een soort linzensoep. Dan is er Chapiti, een pannenkoekachtig brood, dat bij vrijwel elke maaltijd wordt gegeten. Chai is dan weer het nationale drankje, het is thee gekookt met suiker, melk en kruiden. In de bergstreken wordt er ook yakboter doorgemengd.

Is je reisgevoel voor Nepal helemaal warm gemaakt? Bij 333travel kan je alle nodige hulp vinden om jouw unieke reis samen te stellen.

Voor meer info : https://www.dalreizen.nl/