Forom
Image default
Financieel

Beleggen voor beginners

Geld beleggen, steeds meer mensen doen het. Een spaarrekening levert tegenwoordig niet veel meer op, waardoor meer mensen overgaan op beleggen. Als je belegt investeer je in een bedrijf of bijvoorbeeld in grondstoffen, omdat jij verwacht dat het meer waard gaat worden. Op het moment waarvan jij denkt dat bijvoorbeeld het bedrijf of de grondstoffen niet meer in waarde gaan stijgen verkoop je de aandelen weer en hier haal je dan winst uit. Het is altijd verstandig om van te voren naar veel informatie te zoeken bijvoorbeeld over bedrijven, waardoor je meer weet over de kans of een bedrijf in waarde zal stijgen of juist niet.

Hoe beleggen mensen? Als je wilt beginnen met beleggen, moet je allereerst een beleggingsrekening openen bij de bank. Op dat moment kan je op zoek gaan naar iets waar jij in wilt beleggen, datgene waarvan jij verwacht dat het meer waard gaat worden. Gelukkig is beleggen niet iets wat aangeboren is, iedereen kan leren beleggen en jij dus ook.

Beleggen brengt wel risico’s met zich mee. Het bedrijf waar jij in hebt belegd wordt bijvoorbeeld toch niet meer waard, maar wordt zelfs minder waard. Het enige wat je dan nog kan doen is het aandeel verkopen of afwachten in de hoop dat de waarde weer gaat stijgen. Als je het aandeel dan direct verkoopt, heb je verlies geleden. Afwachten is ook niet altijd de beste oplossing, want er is een kans dat het aandeel nog meer in waarde daalt, waardoor je een groter verlies zal lijden.

De winst of het verlies kan heel erg van elkaar verschillen. Soms stijgt of daalt het bedrijf maar een klein beetje in waarde, maar soms daalt of stijgt de waarde van het bedrijf met een grote hoeveelheid. Beleggen kan je dus veel geld opleveren, maar je kan er ook veel geld mee verliezen.

 

 

Voor meer info : http://leerbeleggen.com/

Gerelateerde artikelen

Salaris verdienen is geven en nemen.

Wat zijn expat verzekeringen?

Jongeren kasboek bijhouden leren