Forom
Image default
Financieel

Jongeren kasboek bijhouden leren

Het aantal jongeren dat in de schulden zit is nog nooit zo hoog geweest als nu. Al vanaf hun 18de komen veel jongeren in de schulden en komen er vaak niet meer uit tot alles instort. Voorlichting is daarom heel belangrijk en hier speelt kasboek bijhouden leren aan jongeren een groot rol.

Veel van de jongeren zouden naast studieschulden geen andere schulden hebben als ze aan kasboek bijhouden hadden gedaan. Door een kasboek bijhouden heb je namelijk goed zicht op het geld dat er binnenkomt en uitgeeft. Zo kunnen ze op tijd al hun uitgaven afstellen op hun inkomen. Nu hebben jongeren vaak geen inzicht over hun uitgaven. Ze geven vaak ook geld uit die ze niet hebben door te lenen.

Deze probleem blijft vaak doorspelen in de rest van hun leven. Zo zijn er volwassenen in de veertig die nog steeds problemen hebben met hun uitgaven onder controle houden. Als je geld in gestoken zou worden door de overheid of regering om ze kasboek bijhouden te leren zou dit kunnen helpen op de lange termijn. Zo komen minder mensen in de schulden en is de overheid ook minder geld kwijt aan ondersteuning van menen in de schulden.

Afaspersonal

Andersmetgeld

Bankingtools

Voor meer info :