Forom
Image default
Financieel

Wat is Bitcoin?

Wat is Bitcoin?

Bitcoin kan gezien worden als een cryptografische valuta, je kan het wel vergelijken met de euro of de dollar, sinds het ontstaan van de bitcoin , heeft het de hele financiële wereld op zijn kop gezet. De whitepaper van Bitcoin is in 2008 in een anoniem e-mail de wereld ingestuurd door Satoshi Nakamoto. Hij is namelijk de bedenker van de Bitcoin.

Wat doet de Bitcoin en voor wat wordt het gebruikt?

Bitcoin kan worden gebruikt om transacties te verzenden van persoon A naar persoon B, net hoe je vanaf je ING bank “euro’s” verstuurt naar de tegenpartij , als voorbeeld iemand die in bezit is van een ABN Amro bank.

In andere woorden, het is het uitwisselen van een “valuta” van persoon A naar persoon B.

Waarom is Bitcoin zo populair geworden?

Bitcoin is niet zomaar een cryptomunt, het brengt ook veel voordelen met zich mee, hier een kleine overzicht van de voordelen:

-Weinig transactie kosten
-Geen derde partij
-Gedecentraliseerd
-Veilig ( Fraude beschermend)
-Transparant ( Iedereen krijgt dezelfde informatie te zien in de blockchain)

Technologie achter de bitcoin?

De technologie achter de bitcoin wordt ook wel de blockchain technologie genoemd. De blockchain technologie is waar veel mensen en bedrijven in vertrouwen. Omdat hiermee alles geautomatiseerd kan worden zonder de derde partij bij te halen. Blockchain technologie zou in de toekomst veel “papierwerk en contracten” bijvoorbeeld kunnen vervangen.
De technologie is voor sommigen revolutionair, en het begin van een nieuw revolutie qua technologie.

Bitcoin Minen?

Je kunt bijvoorbeeld ook bitcoins minen, dit wordt gedaan door mensen met computers die superveel rekenkracht kunnen leveren, echter levert dit veel energie in voor het delven van bitcoins. Door het delven van bitcoins houden de miners het netwerk van bitcoin ook veilig en stabiel. Doordat er duizenden computers verbonden zijn met het netwerk is het hacken of manipuleren van het netwerk onmogelijk.

Voor meer info : https://cryptokopen.nl/currencies/BTC/bitcoin/