Forom
Image default
Zakelijke dienstverlening

Webshop fulfilment van A tot Z

Het gebruik maken van een fulfilment servicebedrijf

In de tijd waarin we momenteel leven proberen veel personen een bedrijfje op te starten om zo niet meer van een baas afhankelijk te zijn. Mannen gaan vaak werken als een klusbedrijf. Ze gaan werken in het vakgebied dat ze veel jaren voor hun baas hebben gedaan. Bij vrouwen ligt dat anders. Ze willen een bedrijfje starten door thuis te blijven werken. Er zijn ook veel vrouwen die noodgedwongen thuis komen te zitten, omdat ze bijvoorbeeld kinderen hebben gekregen. Nu zou zowel de man als vrouw een aantal dagen voor het kind thuis kunnen blijven, maar hoofdzakelijk zal daar toch de vrouw voor kiezen. Omdat ze thuis zijn en niet stil kunnen zitten, starten ze vaak een webshop om producten te verkopen. Hiervoor kun je gebruik maken van een betrouwbare e-fulfilment partner zoals Surlogic.

Een webshop beginnen

Nu klinkt een webshop beginnen eenvoudig, maar dat is het zeker niet. U moet, voordat u daadwerkelijk producten te koop kunt aanbieden, al heel wat hebben voorbereid. Op de eerste plaats moet u een goede bedrijfsnaam bedenken die bij toekomstige klanten gemakkelijk blijft hangen. Vervolgens is het verstandig om u in te laten schrijven bij de KvK. Via een uitvoerig gesprek met een medewerker van het KvK komt u te weten waar u allemaal aan moet voldoen. Zo moet u bijvoorbeeld weten hoe u de boekhouding moet bijhouden. Dat is belangrijk voor de belastingdienst. Zo zijn er nog tal van andere belangrijke punten waarop de medewerker van het KvK u op zal attenderen.

Het starten van uw webshop

Voordat u de webshop daadwerkelijk kunt starten, heeft u het vooronderzoek gedaan naar de producten waar vraag naar is. Een webshop biedt belangrijke voordelen vergeleken met het verkopen van de producten in een winkel. Door thuis te werken, hoeft u niet van huis en hoeft u ook geen fysiek winkel te huren.  Dat is grote financiële besparing. Maar als u thuis werkt en meerdere producten in voorraad heeft die u wilt gaan verkopen is het belangrijk dat u een goede aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Er kan altijd wat verkeerd gaan tijdens het verkopen.

Hoe gaat u te werk?

Het is belangrijk dat potentiële klanten snel op uw website terechtkomen als ze een product zoeken dat u te koop aanbiedt. Om snel gevonden te kunnen worden moet u hoog in google staan. Daarom is het van groot belang dat u een goede, mooie en snelle website heeft die van alle gemakken is voorzien. Voor u zelf moet u op uw website gemakkelijk prijzen kunnen aanpassen en andere producten kunnen toevoegen of verwijderen. Voor de klant is het belangrijk dat als ze eenmaal op de website komen snel het product kunnen vinden. Ook moeten ze meerdere mogelijkheden hebben om tot een betaling over te gaan, maar ook zien hoe ze het product terug kunnen sturen. Daarom is het goed dat u zo’n website laten maken door een specialist. Hij zal vragen wat uw wensen zijn en zal dan de website maken. U moet natuurlijk betalen voor het maken van de website, maar dat zal u snel terugverdienen. Wanneer de website klaar is, kan hij online worden geplaatst en kan de verkoop beginnen.

De verkoop van de producten

Zodra de website online staat en er wordt een product verkocht, dan moet u dat inpakken, adresseren en versturen. Dat kunt u in het begin allemaal nog wel gemakkelijk bijhouden, maar zodra u succes heeft, komt u op een punt dat het onmogelijk is om alles zelf bij te houden. Op zo’n moment moet u hulp zoeken bij een webwinkel fulfilment bedrijf. Daarvoor zou u contact kunnen opnemen met  het fulfilment servicebedrijf Surlogic. Voordat de samenwerking in gang wordt gezet moet u eerst onderlinge afspraken maken. Zij zullen alle logistieke handelingen van u overnemen.

Als de samenwerking wordt gestart

Wanneer u beide akkoord gaat, wordt uw computer met die van Surlogic verbonden. Zodra er een product via uw webshop wordt besteld, zien ze dat ook op hun eigen computer. Ze halen het product uit het magazijn, pakken het in, adresseren het en sturen het op. Ook de teruggestuurde producten zullen door Surlogic  worden verwerkt. Door de samenwerking zullen er heel wat handelingen van je  worden afgenomen. U kunt andere websites bekijken en uw eigen website aanpassen als u dat wilt. U kunt zelfs op vakantie gaan, want de verkoop zal door de samenwerking 24/7 doorgaan.  

https://surlogic.nl/