Forom
Image default
Zakelijke dienstverlening

Online ondernemen met SEO

Online ondernemen met SEO is voor veel mensen een beroep dat onderschat is in meerdere opzichten. Ten eerste onderschatten mensen vaak de uren die iemand kwijt is aan het ondernemen door middel van SEO. Daarnaast zijn de kosten die hiermee geboeid zijn ook vaak onderschat. Het inhuren van een ervaren SEO specialist kost in veel gevallen meer dan verwacht voor veel ondernemers. Dit maakt dat in de beginfase van het ondernemen dit veel personen afschrikt. 

Wat is online ondernemen precies? En waarom is het hebben van een sterke SEO zo belangrijk om dit waar te maken? In dit artikel neem ik je mee in de verschillende facetten van SEO en op welke manier deze een invloed uitoefenen op het online ondernemerschap. 

SEO (zoekmachine optimalisatie)

SEO is het proces van het hogerop komen in de zoekmachines. Dit wordt in veel gevallen overgenomen door een professionele SEO specialist die hier heel veel van weet. SEO wordt door bedrijven ingezet om betere posities te bemachtigen in de zoekmachines op relevante zoekwoorden die de diensten van een bedrijf goed beschrijven. 

Een voorbeeldcasus die ik vaak gebruik bij mijn klanten is een kledingwinkel. De kledingwinkel wilt graag hogerop komen in Google wanneer iemand in de omgeving op zoek is naar het kopen van kleding. Een SEO specialist wordt hier dan bij betrokken en de SEO specialist optimaliseert de website op verschillende punten zodat de website beter vindbaar wordt op deze specifieke zoekwoorden.

SEO kan worden onderverdeeld in drie grote aspecten. Deze aspecten zijn de technische SEO, SEO content en SEO link builden. Het laatst genoemde duurt in veel gevallen het langst. Dit komt doordat het een aantal maanden duurt voordat een bedrijf. Dit is dan wel hetgene wat veruit de meeste invloed heeft op de rankings van een website. De reden hierachter is dat het de autoriteit van een website vergroot. Dit komt doordat, wanneer een website veel backlinks ontvangt van relevante en autoritieve domeinen, deze veel naamsbekendheid heeft. 

Google ziet dit ook in en beloond de desbetreffende website hier voor. Om het maximale uit een SEO traject te halen is het wel belangrijk om zoveel mogelijk aan de basis te doen van de website. De basis bestaat in dit geval uit het optimaliseren van de technische SEO en de SEO content. Wanneer jij iets aan je SEO wilt doen is het aan te raden om te praten met een SEO specalist die echt weet wat hij doet.

 

Voor meer info : https://ralfvanveen.com