Forom
Image default
Internet marketing

5 conclusies uit het boek “Kaizen Method. Stap voor stap naar het bereiken van het doel ”door Robert

marketing book

We publiceren 5 hoofdconclusies uit de samenvatting.

Velen geloven dat om een ​​doel te bereiken, kardinale veranderingen of een wanhopige sprong nodig zijn. Maar zo’n revolutionair pad veroorzaakt angst en stress, en als het goed begint, maakt enthousiasme plaats voor teleurstelling.

De kaizen-methode houdt in dat je in kleine stapjes naar een doel gaat. Stop niet abrupt met roken, maar rook een sigaret minder per dag, put jezelf niet uit in de sportschool gedurende 2 uur en oefen thuis elke dag slechts 1 minuut. De hersenen zullen dus wennen aan het feit dat er niets vreselijks in de uitgevoerde acties zit, en zullen “toestaan” om het tempo te verhogen.

5 hoofdideeën van de Kaizen-methode:

De kleine stapjes in kaizen-stijl zijn een slimme truc tegen de neiging van de hersenen om creativiteit te onderdrukken op momenten van angst. Het is de kaizen-methode die helpt om de angst voor verandering te overwinnen.

Een kleine stap lijkt de hersenen te vertellen:

“Het is helemaal niet eng, kijk, je hebt het gedaan!”

 Kaizen impliceert geen revolutionaire oproepen, maar gewone, niet-aanhoudende verzoeken.

De hersenen houden van vragen omdat ze willen werken. Probeer de persoon vragen te stellen in plaats van advies en kijk hoe zijn ogen oplichten. Iedereen weet dat roken schadelijk is, maar de vraag is: “Hoe kun je één sigaret per dag opgeven?” zal je onwillekeurig aan het denken zetten en verschillende interessante oplossingen voor het probleem bieden.

“Kleine acties zijn de basis, de kern van de kaizen-filosofie. Door kleine stapjes te nemen die soms triviaal en zelfs belachelijk lijken, omzeil je gemakkelijk obstakels die je pad blokkeren. Langzaam en pijnloos creëer je in jezelf de behoefte aan aanhoudend succes en baant je een nieuwe weg voor verandering. “

Hoe groter de beloning, hoe eerder de interne motivatie van de medewerkers afneemt. Een grote beloning ontmoedigt het verlangen om naar een doel te streven of wordt na verloop van tijd zelf een doel. Kleine onderscheidingen zijn daarentegen een vorm van erkenning en tonen aan dat het bedrijf zijn werknemer waardeert.

In het persoonlijke leven spreekt de prijs over dankbaarheid, helpt het om plezier te hebben van het geleverde werk.

Een simpel “dankjewel” is zo’n onderscheiding.

In de meeste gevallen is vooruitgang het gevolg van meer aandacht voor de kleine dingen. Kaizen Trick: Train jezelf om kleine momenten op te merken. Hiervoor zijn nieuwsgierigheid en een open geest belangrijk.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram marketing

https://marketingbook.shop