Forom
Image default
Mode en Kleding

Mijn sport bh zit te strak

Mijn sport bh zit te strak

Dat een sportbeha strakker hoort te zitten dan een normale bh, dat is bij de meeste vrouwen wel bekend. Toch kan ook zijn dat je bh te strak zit, dat is natuurlijk niet goed! Wanneer je bh namelijk te strak zit, dan kan dit zorgen dat je beweegruimte wordt beperkt, waardoor vervolgens je prestaties worden beïnvloed. Door ervoor te zorgen dat je de juiste maat bh kiest, zal je al snel merken dat dit een stuk prettiger zit. Dit komt dus ook direct je prestaties ten goede. Wil jij weten hoe je de juiste bh voor het sporten kiest, lees dan snel verder.

Andere maat

De maat van je normale wacoal bh is niet te vergelijken met de uiteindelijke maat van je sport bh. Wel is dit handig om te gebruiken, aangezien je wel gebruik dient te maken van deze maatvoering. Bij een sport bh is het namelijk de bedoeling, dat je kiest voor een maatje groter als het gaat om de cupmaat en een maatje kleiner qua omvangsmaat. Dit betekent, dat wanneer jij normaliter cup maat d hebt, je nu kiest voor cup e. Heb je normaalgesproken qua omvang 80, dan wordt dit nu 75. Hierdoor zorg je dat je borsten tegen elkaar worden aangedrukt en zo dus veel minder vrijheid hebben om te kunnen bewegen. Dit zorgt ervoor dat je beter kunt presteren, maar ook voorkomt het kans op een blessure.

Laat je adviseren

Wanneer je voor het eerst een sport bh aanschaft, dan is het verstandig je te laten adviseren. De wereld van online shoppen is natuurlijk ideaal, maar voor dit soort dingen is het verstandig even langs een sportzaak te gaan. Hier kunnen ze je exact vertellen wat je nodig hebt, zodat je zeker weet dat je met een goede sport bh de zaak verlaat. Het kan namelijk heel goed zijn, dat je voor een bepaalde sport een andere bh moet dragen en zelfs eventueel een extra ondersteuning nodig hebt. Mede bepalend is je cupmaat. Een grotere cupmaat wordt namelijk geadviseerd te kiezen voor vulling of beugels. Dit houdt niet alleen je bh beter in shape, maar zal ook de ondersteuning ten goede komen. Laat je dus niet verleiden door enkel het uiterlijk van de bh, maar zorg er ook voor dat deze goed zit. Kies je namelijk voor een te strakke bh, dan zal dit kunnen zorgen voor schuurplekken en irritatie aan je huid.