Forom
Image default
Mode en Kleding

Regenlaarzen dragen in de winter

Regenlaarzen zijn inderdaad een prima winterlaars, want eenmaal gecombineerd met regenlaarzen (die dikker zijn dan de gemiddelde sokken) zijn ze een van de warmste en droogste oplossingen voor de voeten van je kind. Als de sneeuw meer ijzig dan kletsnat is, is het de moeite waard voorzichtig te zijn, want er kan wat moeite zijn om stabiele tractie te krijgen. IJs is de natuurlijke vijand van de meeste schoenen, en tenzij je er ijsgrips (of een mes!) aan hebt, zal zelfs de nederige welly niet helemaal goed zijn op ijs.

Dat gezegd hebbende, als je een warme, droge laars zoekt voor je kind om in door de sneeuw te stampen, om te dragen tijdens uitstapjes om een sneeuwpop te bouwen, of om naar de top van de helling te racen om weer naar beneden te glijden, dan zijn Bergstein laarsjes de ideale keuze.

Hoe maak je regenlaarzen schoon
Als het om het schoonmaken van regenlaarzen gaat, is het een vrij rechtlijnig proces. Vermijd om regenlaarzen in de wasmachine te doen, want het zware rubber kan zowel de binnenkant van je machine als het rubber van de laars beschadigen. In plaats daarvan kun je een in een warm sopje gedrenkte doek gebruiken. Om de zolen schoon te maken, gebruik je een oude tandenborstel of een borstel met zachte haren om tussen de patroonzool te komen. Is de modder of aarde opgedroogd, dan moet een paar harde klappen tegen een muur of tegen de andere laars het meeste overtollige vuil er af krijgen voor je ze grondiger begint schoon te maken.

Als de binnenkant van de laars je probleemgebied is, dan is een in warm zeepwater gedrenkte lap ook hier je redder in nood. Als zeep niet volstaat, kun je met afwasmiddel die hardnekkige vlekken en geurtjes eruit krijgen. Laat daarna aan de lucht drogen. Dit proces kun je versnellen door oude kranten of papieren handdoeken in de laars te stoppen, want dat helpt om overtollig vocht af te voeren. Zorg ervoor dat de regenlaarzen mooi droog zijn voor je kind ze weer draagt.