Forom
Image default
Onderwijs

Kom snel terug aan het werk op je oude niveau

Na een langere afwezigheid van de werkvloer lijkt het soms lastig terug aan het werk te komen. Toch hoeft het niet zo moeilijk te zijn als je denkt. Met de juiste re-integratie opleiding ben je snel terug aan het werk.

Wees niet bang om terug aan het werk te gaan

Misschien voel je je wat roestig of zie je er tegen op een nieuw begin te maken. Nog erger: het kan zijn dat de dingen die je vroeger geroutineerd deed, tegenwoordig totaal anders gedaan worden. Geen angst: als je de juiste stappen zet ga je moeiteloos weer terug aan het werk. Zeker als je een opleiding doet waar een stage aan vast zit, ben je snel weer gewend aan de praktijk van de dag.

Maak gebruik van je vroegere werkervaring

Je bent herintreder. Dat betekent dat je al gewerkt hebt en na een lange pauze weer aan het werk wilt. Je oude vaardigheden en werkervaring zijn dan natuurlijk niet ineens helemaal nutteloos geworden. Misschien is het mogelijk om een opleiding te doen voor dezelfde baan die je al eerder hebt gehad, zodat je alleen hoeft te leren wat in de tussentijd veranderd is.

Kies een opleiding waar je wat aan hebt

Natuurlijk is het belangrijk dat je een re-integratie opleiding volgt die aansluit op de arbeidsmarkt. Let er daar echter wel bij op, dat je een opleiding uitkiest waar ook echt vraag naar is bij bedrijven in jouw omgeving. Een praktijkgerichte opleiding met veel mogelijkheden om aan een baan te komen zijn belangrijk als je terug aan het werk wilt.

Kies een opleiding die bij je past

Het kan zijn dat je een opleiding hebt gevonden die goed aansluit bij wat werkgevers vragen, maar waar je leert voor een baan die jou helemaal niet leuk lijkt. Zoek dan verder, want als je een bepaald beroep niet leuk vindt, is de kans klein dat je het lang zult uitoefenen. 

Voor meer info :