Forom
Image default
Mode en Kleding

Trucker cap hoort bij de mode

Je merkte aan het begin van het vorige decennium dat de trucker cap echt een mainstream mode object begon te worden. De trend begon vooral in Amerika bij de Amerikaanse hip-hop, pop punk en skater culturen. Dit was best ironisch omdat de trucker cap vooral zijn oorsprong vond in de landelijke gebieden van de Verenigde Staten terwijl het nu dus meer in de urban scene werd gedragen. Het was in het verleden vooral demografisch gezien de klassieke arbeider die deze trucker caps droeg.

 

In de tussentijd zag je steeds meer beroemde mensen met de pet lopen. Zo had je hip-hop artiest Pharrel Williams en Hollywood acteur Ashton Kutcher die heel erg hebben geholpen met het modieus maken van de trucker cap. In een interview met het tijdschrift Fashion Rocks claimde Justin Timberlake echter dat hij de trucker cap al jaren voordat deze populair werd. Hij beweerde de trucker cap al te dragen sinds dat hij 17 was. De trucker cap trend werd pas echt heel groot in de Grand Theft Arlen aflevering van het programma King of the Hill. Hierin vroegen wat jongeren aan Hank Hill waar hij zijn Strickland Propane cap had gekocht, wat natuurlijk nogal ironisch was in dat geval.

 

In de tegenwoordige tijd heb je veel outlaw country-, punk-, metal-, blues- en rockmuzikanten die de trucker cap al op het podium hebben gedragen bij optredens en op foto’s op hebben. Een paar voorbeelden van deze muzikanten zijn: Scott H. Biram, Bob Wayne of the Outlaw Carnies, Hank Williams III, Gary Lindsey van Assjack, Zach Shedd van Assjack, Shawn McWilliams van de Damn Band, Patrick Stump van Fall Out Boy, Dave Shep, Dave Collins en nog veel meer artiesten.

 

Zo wordt maar weer duidelijk dat de trucker cap echt door iedereen wordt gedragen. Een trucker cap kopen is ook voor praktisch iedereen mogelijk omdat ze echt overal verkrijgbaar zijn. Over het algemeen heb je al een mooie pet voor zo’n twintig tot dertig euro. Dat is ook een reden dat je de pet zoveel ziet in het hedendaagse straatbeeld ziet, hij is gewoon goed te betalen.

 

Voor meer info : https://www.snapbacks.nl/