Forom
Image default
Woning en Tuin

Welke dakkapel soorten zijn onderhoudsarm?

Wanneer u van plan bent een nieuwe dakkapel te plaatsen en het liefst zo min mogelijk onderhoud aan uw dakkapel wilt plegen, dan bekijkt u eerst verschillende dakkapel soorten die aan deze eis voldoen. Gelukkig heeft de ontwikkeling van dakkapellen nooit stilgestaan en heeft u inmiddels een ruime keuze uit onderhoudsarme dakkapellen. Zelfs houten dakkapellen kunnen tegenwoordig onderhoudsarm geplaatst worden. Toch bestaan er nog steeds grote verschillen met betrekking tot het onderhoud aan een kapel. Hierbij speelt ook de vorm van de kapel een rol. Het is daarom goed om de verschillende mogelijkheden af te wegen. Bovendien zult u rekening moeten houden met uw budget. Over het algemeen kan er gesteld worden: hoe minder onderhoud het materiaal nodig heeft, des te hoger is de prijs.

Plat dak of schuin dak?

Bij de keuze voor een onderhoudsarme dakkapel is het belangrijk om ook over de vorm van het dak na te denken. Een schuin dak is bijvoorbeeld onderhoudsvriendelijker dan een plat dak. Dat komt omdat het regenwater op een schuin dak niet kan blijven liggen. Hierdoor is de kans op lekkage aanzienlijk kleiner. Een schuin dak op uw kapel kost echter ruim 20% meer dan een dakkapel met een plat dak. Bovendien heeft u voor een schuin dak een vergunning nodig. Maak daarom een goede overweging of een schuin dak wel zo rendabel is.  

Met welke dakkapel is de kans op onderhoud het kleinst?

Zoekt u een dakkapel waarbij de kans op onderhoud tot het uiterste minimum beperkt is? Kies dan voor polyester. De moderne polyester dakkapellen worden namelijk uit één stuk polyester vervaardigd en zijn daarmee geheel naadloos. Dat heeft als groot voordeel dat de kans op een lekkage vrijwel uitgesloten is. De dakkapel moet dan wel vakkundig gemonteerd zijn natuurlijk. Bovendien heeft een polyester dakkapel ook een polyester constructie. Hierdoor is het gewicht van de kapel aanzienlijk lager dan bij andere dakkapellen en zal dit niet voor problemen in de dakconstructie zorgen.

Vergelijk dakkapellen op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Wilt u een mooie nieuwe dakkapel plaatsen waarbij het onderhoud zich beperkt tot het schoonmaken van de kapel? Plaats dan gratis uw klus op Dakkapel plaatsen vergelijker en ontvang binnen 3 tot 24 uur scherpe voorstellen van dakkapel specialisten uit uw regio. Vergelijk de offertes en kies vrijblijvend.

Voor meer info :