Forom
Image default
Bedrijven

Verbeteringen voor een effectievere productie

Weinig overzicht in het werk, lijnen die onnodig stilstaan of achterhaalde handleidingen? Dit zijn problemen die je zeker niet wilt zien op de werkvloer. Om ervoor te zorgen dat de productie zo effectief mogelijk verloopt hebben we hieronder een aantal mogelijkheden.

Start met het bekijken van de huidige werkprocessen

Om de processen te kunnen veranderen is het belangrijk eerst inzicht te krijgen in de huidige werkprocessen. We zetten een aantal vragen voor je op papier die je jezelf zou kunnen stellen:

  • Zijn de productiedoelen duidelijk beschreven, veilig en haalbaar?
  • Kan je personeel hun persoonlijke vaardigheden optimaal inzetten?
  • Waar zitten eventuele moeilijkheden of pijnpunten?
  • Wanneer zijn processen voor het laatst in kaart gebracht?
  • Beschikt je personeel over de juiste middelen?

Train medewerkers

Bij een verbetering hoort ook enige flexibiliteit en vooral nieuwe kennis om te kunnen groeien. Met behulp van training kun je nieuwe medewerkers ook leren omgaan met bepaalde machines, installaties en productiemiddelen. Geef je personeel ruimte om te leren. Hiermee groeit uiteindelijk de hele organisatie.

Zorg voor een georganiseerde werkplek

Je werkt zelf waarschijnlijk ook het beste op een goed georganiseerde werkplek. Dit geldt ook voor je medewerkers. Zorg ervoor dat overbodige zaken, rommel en ongebruikte gereedschappen worden opgeruimd. Dit zorgt voor een optimaal werkresultaat en productieproces.

Probeer daarnaast te zorgen voor een goed geplande werkplek. Zorg dat medewerkers weten waar ze materiaal of gereedschap kunnen vinden en waar ze welke administratie moeten invoeren.  

Mobile inspections App

Om het jezelf nog makkelijker te maken raden we aan gebruik te maken van een Mobile inspection app. Deze gebruiksvriendelijke mobile inspection app zorgt ervoor dat iedere operator weet wat hij moet doen, hoe en wanneer hij iets moet doen. En dit met enkele klikken in de app. Zo wordt hun werk nog makkelijker, leuker en duidelijker!

https://ezfactory.nl/en/mobile-inspections-app/